Vesti na temu pekare
- Unija pekara: Godinama ukazujemo na enormne marže trgovaca
Nakon najave Aleksandra Vučića o ograničavanju trgovačkih marži na 20 odsto, predsednik Unije pekara Srbije Zoran Pralica podseća da oni već dugo upozoravaju na ogromne marže trgovaca na hleb. –Vodili smo veliku borbu za ograničenje marži. Sada kada se to uvodi kao ekonomska mera trgovci već [...] - Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
Srpska lepinja ušla je među deset najboljih hlebova u Evropi. Srpska lepinja , sa slavnim francuskim bagetom i legendarnom italijanskom fokačom, ušla je među deset najboljih hlebova u Evropi. "Svi sastojci za lepinju se odlično kombinuju i daju savršenu strukturu što je i čini tako posebnom. Zato [...] - Unija pekara Srbije: Upozoravali smo da trgovačke marže na peciva idu i do 144 odsto
Nakon najave Aleksandra Vučića o ograničavanju trgovačkih marži na 20 odsto, predsednik Unije pekara Srbije Zoran Pralica podseća da oni već dugo upozoravaju na ogromne marže trgovaca na hleb. "Vodili smo veliku borbu za ograničenje marži. Sada kada se to uvodi kao ekonomska mera trgovci već [...] - Stručnjaci, pekari i Privredna komora Srbije o novim ekonomskim merama: koristi, izazovi i kritike
Predsednik Vučić predstavio paket mera sa popustima za penzionere i ograničenjem marži, dok stručnjaci ističu važnost kontrole primene i kritikuju administrativne mere. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je nove ekonomske mere koje obuhvataju popuste na račune za struju za penzionere sa [...] - Posetite Frankfurt - evo šta da vidite tokom dvodnevne posete
Dobrodošli u Frankfurt – grad u kojem se istorija i moderni neboderi sreću na obali reke Majne. Iako je poznat kao finansijska prestonica Nemačke, Frankfurt ima mnogo više da ponudi od poslovnih sastanaka i banaka. Uske kaldrmisane ulice, miris svežeg peciva iz pekara, šarene pijace i muzeji [...] - Srpska lepinja među 10 najboljih hlebova u Evropi Skromni hleb sa naših prostora osvaja svet! Evo zašto se ovako visoko kotira
Lepinje su se našle rame uz rame sa slavnim francuskim bagetom i legendarnom italijanskom fokačom i ušla je među deset najboljih hlebova u Evropi. Šta čini ovaj tradicionalni proizvod koji se pravi samo od brašna, vode, soli i kvasaca, toliko posebnim? Gošća Jutarnjeg programa, nutricionistkinja [...] - Vlasnik restorana urniše goste - na svaku njihovu lošu recenziju, ima odgovor: "Jedite splačine u pekari, roditelji vas nisu vaspitali!"
Restoran i picerija Spalladium u Pirovcu već godinama je nezaobilazna adresa za ljubitelje pice, sveže ribe i mediteranskih specijaliteta. Međutim, koliko se priča o hrani, toliko se priča i o osebujnim odgovorima vlasnika na negativne recenzije. Dok većina ugostitelja ponavlja frazu „gost je uvek [...] - Počelo kažnjavanje zbog neobeležavanja proizvoda s palminim uljem
U prvoj nedelji kontrole bilo je onih koji uopšte nisu primenili propis, sada se situacija popravlja, kažu u Upravi za veterinu Veterinarska inspekcija već kontroliše primenu uredbe o obaveznom obeležavanju proizvoda koji sadrže palmino ulje u radnjama širom Srbije. Ali i mlekara u vezi sa [...] - ''Muškarac mora kod mene da živi...'' Bivša zadrugarka dala ultimatum, pa spomenula miraz: ''Imam pekaru, pečenjaru, prodavnice'' (video)
Mnoge je zaintrigirala načinom života U novom izdanju emisije „Kroz ključaonicu“ posetili smo dom Bojane Barbe – jedine rijaliti učesnice koja je prošla kroz oba najveća formata, Elitu i Farmu. Sa nama je otvoreno govorila o iskustvima iza kamera, izazovima života pod budnim okom javnosti i tome [...] - Novi kroasan koji je osvojio Pariz
Kroasan je doživeo brojne transformacije u obliku „spojenih peciva“, od kroasana-mafina (cruffin) do kroasana-krofne (Cronut). Njegova najnovija verzija, „crookie“, trenutno osvaja Pariz. Malo šta je toliko parisko kao kroasan, sa svojom hrskavom zlatnom koricom i slojevima puterastog testa. Ali [...] - Srpska lepinja se našla u deset najboljih pekarskih proizvoda u Evropi
10 Lepinje su se našle rame uz rame sa slavnim francuskim bagetom i legendarnom italijanskom fokačom i ušla je među deset najboljih hlebova na mapi evropskih pekarskih specijaliteta. Šta čini ovaj tradicionalni proizvod koji se pravi samo od brašna, vode, soli i kvasaca, toliko posebnim? Gošća [...] - Otvoren novi Gomex market u Laćarku
Trgovinski lanac Gomex otvorio je novi market u Laćarku, na adresi 1. novembra 241A. Stari objekat je zatvoren, a potrošačima je sada na raspolaganju savremenije uređen prostor, osmišljen tako da kupovinu učini prijatnijom, preglednijom i efikasnijom, navodi se u saopštenju kompanije. Novi market [...] - Srpska lepinja rame uz rame sa bagetom i fokačom – među deset najboljih hlebova Evrope
Lepinja se našla rame uz rame sa poznatim francuskim bagetom i čuvenom italijanskom fokačom, uvrstivši se među deset najboljih hlebova Evrope. Ovaj tradicionalni specijalitet, koji nastaje od samo četiri sastojka – brašna, vode, soli i kvasca – izdvaja se svojom posebnošću. Nutricionistkinja Milka [...] - Sačekuša za trajka! "Zemunci" ga izrešetali iz "kalašnjikova" dok je sedeo u kolima - imali su neraščićene račune oko ovog
Goran Trajković zvani Trajko, iz beogradskog naselja Mirijevo, ubijen je na današnji dan pre tačno 23 godine. On je likvidiran 21. avgusta 2002, oko 22 sata, u Zvečanskoj ulici. Na Trajkovića je pucano iz "kalašnjikova" dok je sedeo u belom "golfu". Automobil je dugo bio parkiran ispred zgrade broj [...]